Varje år är banan på STHLM Urban Trail unik med en mix av återkommande favoriter och nya byggnader. Under året släpper vi olika byggnader och platser vi springer igenom den 11 augusti 2019.

Banan är cirka 10 kilometer. Vårt folk flänger runt på stan och rekar, planerar och funderar. Allt för att skapa den allra bästa banan – du kan ha sett dem utan att ha vetat om det.

Start och mål i Galärparken

Start och mål sker i vackra Galärparken. Galärparken ligger placerat på Södra Djurgården i Stockholm och är ett grönområde som är enkelt att ta sig till och från. För andra året är vi stolta och glada över att ha parken som start- och målområde för STHLM Urban Trail. Här kommer vi peppa igång alla löpare innan start och efter genomfört lopp väntar mysigt After Run. Häng med vänner, prata om alla upplevelser från rundan och njut av god mat och dryck. Frukostpåsen kan du boka redan när du anmäler dig till STHLM Urban Trail. Och precis som förra året kan du avnjuta din frukost blickandes ut mot staden som speglar sig i vattnet.

Byggnader 2019 – vi offentliggör en i taget …

Vikingaliv
Vikingaliv var den första byggnaden som mötte löparna i förra årets STHLM Urban Trail. Här förflyttades vi tillbaka till vikingatiden när vi sprang igenom utställningarna, provade vikingahjälmar samt poserade med yxa och sköld framför kameran. Nu är vi glada att välkomna löparna till Vikingaliv även 2019. Det blir spännande att se vad vi får uppleva denna gång!

Men du behöver inte bara springa igenom Vikingaliv. Kom gärna tillbaka på ett eget besök och upplev vikingatiden på ett spännande och levande sätt. I Vikingalivs interaktiva utställning får du ta del av hur livet såg ut under plundringsresorna, livet på gården, livet som barn och mycket annat. Läs mer om Vikingaliv.

Byggnader längs banan 2018:

Vikingaliv: museum med guidade visningar och interaktiva utställningar som visar hur vikingarna levde.
Skansen: världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms enda djurpark.
Armémuseum: skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter.
SF Biograf Rigoletto: Sveriges främsta premiärbiograf.
MOOD Stockholm: grönskande inomhuskvarter i hjärtat av innerstaden.
Downtown Camper by Scandic: Stockholms nya unika livsstilshotell som verkligen ligger mitt i smeten
Musikaliska: Sveriges äldsta konserthus.
Nordiska Museet: museet öppnade 1907 och byggnaden som är ett Nordiskt renässansslott är en upplevelse i sig.
Josefina: vacker festvåning och restaurang, där de arrangerar evenemang som till och med hade fått en kräsen kung att bli nöjd.

STHLM Urban Trail 2017

Men för att få en smak hur det kan se ut kan du kika på filmen när vi provspringer i några av byggnaderna som var med på STHLM Urban Trail 2017. Scrollar du ner få du ytterligare info om de fantastiska byggnader vi sprang igenom 2017.

Byggnader längs banan 2017:

Kungliga Dramatiska Teatern: Sveriges främsta teaterscen.
Mood Stockholm:  grönskande inomhuskvarter i hjärtat av innerstaden.
Musikaliska: Sveriges äldsta konserthus.
Paradiset City: matvarukedja som är störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter.
Skansen: världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms enda djurpark.
Hotel C Stockholm: centralt, personligt hotell med isbar.
SATS Stureplan: ett av Stockholms populäraste och mest välbesökta träningscenter.
SF biograf Rigoletto: Sveriges främsta premiärbiograf.