Varje år är banan på STHLM Urban Trail unik. Under året släpper vi olika byggnader och platser vi springer igenom den 12 augusti 2018.

Banan är cirka 10 kilometer. Vårt folk flänger runt på stan och rekar, planerar och funderar. Allt för att skapa den allra bästa banan – du kan ha sett dem utan att ha vetat om det.

Start och mål i Galärparken

Galärparken ligger vackert placerat på Södra Djurgården i Stockholm och är ett grönområde som är enkelt att ta sig till och från. I år är vi stolta och glada över att ha parken som start- och målområde för STHLM Urban Trail. Här kommer vi peppa igång alla löpare innan start och efter genomfört lopp väntar mysigt After Run. Häng med vänner, prata om alla upplevelser från rundan och njut av god mat och dryck. Frukostpåsen kan du boka redan när du anmäler dig till STHLM Urban Trail. Och precis som förra året kan du avnjuta din frukost blickandes ut staden som speglar sig i vattnet.

Downtown Camper

Det är superkul att få presentera Downtown Camper by Scandic – Stockholms nya unika livsstilshotell som verkligen ligger mitt i smeten – nära Centralstationen och med shopping, kultur och restauranger precis utanför dörrarna. Du får springa genom hotellet där stockholmare och inresande möts. Hotellet där lyx handlar om generositet, samvaro, inspiration och upplevelser.

Om det inte vore så att du i STHLM Urban Trail ska SPRINGA genom Downtown Camper – hade du kunnat låna en kajak, skateboard, äta en läcker lunch, gå på en föreläsning, hänga i baren eller få tips av deras stencoola Lifestyle Concierge … Det får du göra en annan gång i stället.

Och du, vi ses på Downtown Camper redan torsdagen eller fredagen innan STHLM Urban Trail, det är nämligen här du hämtar din nummerlapp och T-shirt. Läs mer om Downtown Camper by Scandic.

Vikingaliv

Upplev en av historiens mest mytomspunna perioder – Vikingatiden! På Vikingaliv finns en interaktiv utställning som visar flera aspekter av hur vikingarna levde. Du kan också gå med på någon av de guidade visningarna som hålls under dagen. Dessutom finns här Ragnfrids Saga; en vikingafärd där du får följa Ragnfrid och hennes familj under ett par dramatiska år på 900-talet. Läs mer om Vikingaliv.

Nordiska museet

 

Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Museet öppnade 1907 och byggnaden som är ett Nordiskt renässansslott är en upplevelse i sig. I utställningarna ryms allt från kläder och textil, en fullskalig funkislägenhet, porslin, inredning, midsommarkrans, smycken och annat som människor omger sig med till vardags och till fest. Välkommen till vardagens palats! Läs mer om Nordiska museet.

Armémuseum

Vi är glada över att presentera Armémuseum som en av de nya byggnaderna alla löpare kommer att få springa in i under årets STHLM Urban Trail. Var beredd på att möta historiens vingslag.

Armémuseum, ett museum i centrala Stockholm, skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter. Autentiska föremål och dramatiska scener gestaltar krigets vardag. Se fram emot en intressant upplevelse i detta museum under STHLM Urban Trail. Läs mer om Armémuseum.

Skansen

Ända sedan 1891 har naturlängtande stadsbor och turister lockats till Skansens parker och lummiga trädgårdar, mitt i Stockholm. Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, Stockholms enda djurpark, en av Sveriges vackraste evenemangsarenor och ett givet utflyktsmål för hela familjen. Tillsammans eller var för sig. För många är Skansen en plats att umgås på och där alla generationer kan hitta något de tycker om. På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm.

Skansen var med redan förra året på STHLM Urban Trail och blev en favorit hos många löpare. Nu är Skansen tillbaka igen, men med en ny bansträckning. Så det blir en ny upplevelse även för de som sprang förra året. Läs mer om Skansen.

Övriga byggnader 2018

Förutom de ovan nämnda springer löparna i år igenom MOOD Stockholm, SF Bio Rigoletto, Musikaliska och Josefina.

STHLM Urban Trail 2017

Men för att få en smak hur det kan se ut kan du kika på filmen när vi provspringer i några av byggnaderna som var med på STHLM Urban Trail 2017. Scrollar du ner få du ytterligare info om de fantastiska byggnader vi sprang igenom 2017.

Byggnader längs banan 2017:

Kungliga Dramatiska Teatern: Sveriges främsta teaterscen.
Mood Stockholm:  grönskande inomhuskvarter i hjärtat av innerstaden.
Musikaliska: Sveriges äldsta konserthus.
Paradiset City: matvarukedja som är störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter.
Skansen: världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms enda djurpark.
Hotel C Stockholm: centralt, personligt hotell med isbar.
SATS Stureplan: ett av Stockholms populäraste och mest välbesökta träningscenter.
SF biograf Rigoletto: Sveriges främsta premiärbiograf.