Varje år är banan på STHLM Urban Trail unik med en mix av återkommande favoriter och nya byggnader. Under året släpper vi olika byggnader och platser vi springer igenom den 11 augusti 2019.

Banan är cirka 10 kilometer. Vårt folk flänger runt på stan och rekar, planerar och funderar. Allt för att skapa den allra bästa banan – du kan ha sett dem utan att ha vetat om det.

Start och mål i Galärparken

Start och mål sker i vackra Galärparken. Galärparken ligger placerat på Södra Djurgården i Stockholm och är ett grönområde som är enkelt att ta sig till och från. För andra året är vi stolta och glada över att ha parken som start- och målområde för STHLM Urban Trail. Här kommer vi peppa igång alla löpare innan start och efter genomfört lopp väntar mysigt After Run. Häng med vänner, prata om alla upplevelser från rundan och njut av god mat och dryck. Frukostpåsen kan du boka redan när du anmäler dig till STHLM Urban Trail. Och precis som förra året kan du avnjuta din frukost blickandes ut mot staden som speglar sig i vattnet.

Byggnader 2019 – vi offentliggör en i taget …

Skansen
Vi är så glada över att för tredje året i rad välkomna Skansen som ett härligt inslag i STHLM Urban Trails bana. Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och Stockholms enda djurpark och tack vare att parken är stor med varierat innehåll finns det många möjligheter att skapa nya slingor och upplevelser för alla löpare. Vad ni möts av i år, det får ni se den 11 augusti, fram till dess kan ni kolla in allt roligt som finns att uppleva på Skansen.

Vikingaliv
Vikingaliv var den första byggnaden som mötte löparna i förra årets STHLM Urban Trail. Här förflyttades vi tillbaka till vikingatiden när vi sprang igenom utställningarna, provade vikingahjälmar samt poserade med yxa och sköld framför kameran. Nu är vi glada att välkomna löparna till Vikingaliv även 2019. Det blir spännande att se vad vi får uppleva denna gång!

Men du behöver inte bara springa igenom Vikingaliv. Kom gärna tillbaka på ett eget besök och upplev vikingatiden på ett spännande och levande sätt. I Vikingalivs interaktiva utställning får du ta del av hur livet såg ut under plundringsresorna, livet på gården, livet som barn och mycket annat. Läs mer om Vikingaliv.

Scenkonstmuseet
Ny byggnad för i år är Scenkonstmuseet. Museet ligger på Sibyllegatan 2, när Nybroviken, och är inhyst i Stockholms äldst bevarade industribyggnad. Byggnaden har genom århundradena haft olika funktioner såsom bageri, vapenförråd och brännvinslager, men sedan 40 år är det just Scenkonsmuseet som förfogar över lokalerna.

I Scenkonstmuseets huvudutställning På scen kliver du in i teaterns, musikens och dansens magiska värld. Utställningen är uppdelad i fyra delar – dans, teater, musik och dockteater. Här finns scenkostymer, instrument och andra föremål från flera århundraden. Får du inte nog efter STHLM Urban Trail i augusti rekommenderas ett besök där hela familjen hittar något spännande. De interaktiva stationerna bjuder in till eget skapande: Dansa fram musik i Gestrumentet, gå vilse i Ljudskogen eller sampla museets instrument i Samplingsbaren. Kul för både vuxna och barn! Läs mer om Scenkonstmuseet!

MOOD Stockholm
MOOD Stockholm som är ett grönskande inomhuskvarter i hjärtat av innerstaden. Den levande mixen av barer, restauranger, butiker och salonger skapar en brokig och färgstark miljö perfekt för både vardag och helg. Ta smaklökarna på en upptäcktsfärd genom att äta och dricka från alla världens kök och utforska ett unikt utbud av butiker. Mellanlanda i takträdgården och avnjut konstverken som finns i hela huset! MOOD Stockholm hälsar er varmt välkomna! Läs mer om MOOD Stockholm

Armémuseum
Armémuseum, ett museum i centrala Stockholm, skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter. Autentiska föremål och dramatiska scener gestaltar krigets vardag. Spring igenom gamla stan. Fira slaget vid Narva och njut av larmet från en fanparad anno 1700. Läs mer om Armémuseum!

Nordiska Museet
Vi återvänder till Nordiska Museet som berättar om hur människor i Norden levt, bott och klätt sig från 1500-talet till idag. I utställningarna kan du upptäcka allt från smycken, mode och folkkonst till möbler och inredning genom tiderna. Den 10 oktober öppnar Nordiska museets nya storsatsning Arktis – medan isen smälter, en konstnärligt gestaltad utställning där du som besökare möter människor från några av jordens kallaste platser – i en värld där livsvillkoren är i stark förändring. Läs mer om Nordiska Museet!

Liljevalchs
Vi är så stolta över att kunna presentera Liljevalchs som ny byggnad under STHLM Urban Trail i år. Liljecalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Byggnaden uppkallad efter Carl Fredrik Liljevalch jr, framgångrik och konstintresserad affärsman. Det enorma arvet efter honom möjliggjorde bygget av konsthallen. Just nu är Liljevalchs salar är fyllda från golv till tak av hundratals fotografier från 2015–2018, bilder av en snabbt växande stad, av vardag och fest, av unga och gamla.Under fyra år har flerfaldigt prisbelönte fotografen Anders Petersen dokumenterat människor och stadsrum i sin hemstad Stockholm.  Det handlar mindre om gator och byggnader än om nära möten med människor. Utställningen Stockholm varar till den 1 september. Läs mer om Liljevalchs!