INFÖR EVENEMANGET

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mejl i brytet juli/augusti. På ditt startbevis står ditt startnummer, din startgrupp och din tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din t-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp & T-shirt
Nummerlapp och T-shirt hämtar du som vanligt på vår för året aktuella Race Pack-utdelning. Vi återkommer med exakt plats och tidpunkt för utdelning. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp och T-shirt på plats på startområdet, men vi rekommenderar starkt att du hämtar ut din nummerlapp och T-shirt i förväg om du har möjlighet. Detta eftersom första startgruppen startar väldigt tidigt på söndagsmorgonen. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Start och mål i Galärparken
Start och mål sker i vackra Galärparken. Galärparken ligger placerat på Södra Djurgården i Stockholm och är ett grönområde som är enkelt att ta sig till och från. För andra året är vi stolta och glada över att ha parken som start- och målområde för STHLM Urban Trail. Här kommer vi peppa igång alla löpare innan start och efter genomfört lopp väntar mysigt After Run. Häng med vänner, prata om alla upplevelser från rundan och njut av god mat och dryck. Frukostpåsen kan du boka redan när du anmäler dig till STHLM Urban Trail. Och precis som förra året kan du avnjuta din frukost blickandes ut mot staden som speglar sig i vattnet.

Uppvärmning
Uppvärmning sker gemensamt med vår uppvärmningsparter vid startområdet före första start.

Start och startgrupper (preliminära tider)
Loppet sker utan tidtagning där fokus ligger på att ha roligt! För att alla löpare ska spridas ut längs banan så kommer alla deltagare att delas upp i olika startgrupper. Det är viktigt att du startar i den startgrupp du blivit tilldelad! Starten sker genom en startfålla med en smal passage vilket innebär att deltagarna släpps iväg en och en. Detta för att underlätta passagen genom byggnaderna längs banan samt undvika köer. Första start sker kl 7.30 och startgrupperna släpps iväg med 20 minuters mellanrum.

  • Startgrupp 1: kl 7.30: blå nummerlapp
  • Startgrupp 2: kl 7.50: ljuslila nummerlapp
  • Startgrupp 3: kl 8.10: grön nummerlapp
  • Startgrupp 4: kl 8.30: rosa nummerlapp
  • Startgrupp 5: kl 8.50: orange nummerlapp

Omklädning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns ingen möjlighet till omklädnad eller dusch på plats.

Kläd- och värdeinlämning
Vi kommer att ha begränsad möjlighet att ta emot överdragskläder. Överdragskläder kan lämnas före start på speciellt markerad yta på evenemangsområdet. Det är inte tillåtet att springa med ryggsäck under loppet.

Toaletter
Toaletter finns på evenemangsområdet.

Uppvärmning
Uppvärmning sker inför varje start vid starten.

Tidtagning
Loppet är utan tidtagning men under loppet ska nummerlappen bäras fullt synlig på bröstet.

BANAN

Banans distans är cirka 10 km, inklusive sträckorna inne i byggnaderna. Under året inför loppet kommer du att kunna läsa mer om vilka byggnader du kommer att få besöka längs banan. Stay tuned på FB och Instagram.

Vätskekontroller
Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller. Det är även möjligt att få vatten på evenemangsområdet innan start samt efter målgång.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet. Det kommer även att finnas sjukvårdare på MC. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.

After Run
Även i år kommer vi att erbjuda förköp av en frukostpåse från City Gross i samband med anmälan för att få bästa pris, du betalar 65 kronor när du förbokar ditt After Run-mål. Du som inte har förköpt vår frukostpåse kan köpa en enklare frukost i vårt café.
Vi inbjuder till skönt häng vid målområdet där det kommer att finnas möjlighet att njuta av din frukost och en av Stockholms vackraste vyer.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Undrar du något angående loppet? Kontakta STHLM Urban Trail’s kansli:
E-mail: [email protected]

Telefon: 08-545 664 40 måndag till fredag kl. 09.00–12.00 och 13.00–16.00
Under tävlingsdagen hittar du vårt informationstält på start- och målområdet.

STHLM Urban Trail arrangeras av Marathongruppen, i samarbete med friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK samt Golazo som är arrangör av de övriga loppen i den internationella Urban Trail serien.

Vi ses!