INFÖR EVENEMANGET

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mejl. Har du anmält dig senast 31 juli kommer det på mejlen den 1 augusti. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mejl inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer, din startgrupp och din tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din t-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp & T-shirt
Nummerlapp och t-shirt hämtar du på nummerlappsutdelningen som är öppen torsdag 8 augusti kl 10.00-18.00 samt fredag 9 augusti kl 10.00-18.00. Adress: Downtown Camper by Scandic, Brunkebergstorg 9, 111 51 Stockholm. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp och T-shirt på plats på startområdet men vi rekommenderar starkt att du hämtar ut din nummerlapp och T-shirt i förväg om du har möjlighet. Detta eftersom första startgruppen startar väldigt tidigt på söndagsmorgonen. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare.

Direktanmälan
Det går bra att göra en efteranmälan till STHLM Urban Trail i mån av plats vid nummerlappsutdelningen och på plats på startområdet på Galärparken, Galärvarvsvägen 14. Priset är då 500 kr för STHLM Urban Trail och och vi tar endast emot betalningar med kort.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

 

Hitta hit
Evenemangsområdet ligger i vackra Galärparken på Södra Djurgården, adress Galärvarvsvägen 14. Vi rekommenderar att du åker kollektivt till evenemangsområdet.

Spårvagn
Spårväg City linje 7. Gå av vid Nordiska museet/Vasamuseet.

Buss
Buss 67 till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 69 till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 76 till hållplats Djurgårdsbron.

Start och startgrupper
Loppet sker utan tidtagning där fokus ligger på att ha roligt! För att alla löpare ska spridas ut längs banan så kommer alla deltagare att delas upp i olika startgrupper. Det är viktigt att du startar i den startgrupp du blivit tilldelad! Starten sker genom en startfålla med en smal passage vilket innebär att deltagarna släpps iväg en och en. Detta för att underlätta passagen genom byggnaderna längs banan samt undvika köer. Första start sker kl 7.40 och startgrupperna släpps iväg med 20 minuters mellanrum.

• 7:40 – Startgrupp 1     Nummerlapp (BLÅ)

• 8:00 – Startgrupp 2     Nummerlapp (LJUSLILA)

• 8:20 – Startgrupp 3     Nummerlapp (GRÖN)

• 8:40 – Startgrupp 4     Nummerlapp (ROSA)

• 9:00 – Startgrupp 5     Kids STHLM Urban Trail KIDS med speciell nummerlapp

 

Omklädning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns ingen möjlighet till omklädnad eller dusch på plats.

Kläd- och värdeinlämning
Vi kommer att ha begränsad möjlighet att ta emot överdragskläder. Överdragskläder kan lämnas före start på speciellt markerad yta på evenemangsområdet. Det är inte tillåtet att springa med ryggsäck under loppet.

Toaletter
Toaletter finns på evenemangsområdet.

Uppvärmning
Uppvärmning sker 5 min innan varje start i startfållan.

Tidtagning
Loppet är utan tidtagning men under loppet ska nummerlappen bäras fullt synlig på bröstet.

STHLM Challenge kläder
På plats kan du även köpa vår snygga STHLM Challengekollektion från CRAFT.

BANAN

Banans distans är cirka 10 km, inklusive sträckorna inne i byggnaderna. Du kan läsa om olika delar på banan här.

Vätskekontroller
Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller. Det är även möjligt att få vatten på evenemangsområdet innan start samt efter målgång.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet. Det kommer även att finnas sjukvårdare på MC. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.

After Run
Du som har köpt en frukostpåse från City Gross i samband med anmälan får detta i påsen:

  • Grekisk mild yoghurt med müsli
  • Frukostfralla (ej glutenfri)
  • Bregott
  • Ostskivor
  • Bravo Apelsin
  • Äpple

Du som inte har förköpt vår frukostpåse kan köpa en enklare frukost i vårt café.
Vi inbjuder till skönt häng vid målområdet där det kommer att finnas möjlighet att njuta av din frukost och en av Stockholms vackraste vyer.

SELFIETÄVLING

STHLM Urban Trail handlar inte bara om att springa. Det handlar om att uppleva. Nu vill vi se din upplevelse! Var med och tävla om fina priser i vår Instagramtävling.

Var med och tävla om:
• Vikingaliv – 2 entrébiljetter #vikingaliv
• Liljevalchs – 2 entrébiljetter #liljevalchs
• Skansen – 1 årskort  #skansen
• Musikaliska – 2 konsertbiljetter #musikaliska
• Armémuseum – valfri bok i shoppen #armemuseum
• SATS Stureplan – 2 månaders gratis träning #satssverige
• MOOD Stockholm – 10 vinnare vinner 200 kr presentkort #moodstockholm
• Scenkonstmuseet – 2 entrébiljetter #scenkonstmuseet
• Nordiska museet – 2 entrébiljetter #nordiskamuseet
• Josefina – lunch för 2 #josefinasthlm

• Sollidenbacken – 2 startplatser till valfritt lopp i STHLM Challenge 2019 #sthlmurbantrail
• Selfievägg evenemangsområdet – 2 startplatser till Tjejmilen 2020 och 2 startplatser till Tjurruset 2019 eller 2020  #sthlmurbantrail

Att tävla är enkelt:
1. Längs banan finns olika selfie stops, vid varje stopp tar du din mest kreativa bild och publicerar på din Instagram, endast öppna profiler kan vara med och tävla. Du kan givetvis ta bilder på övriga delar av banan och dela, glöm inte att tagga #sthlmurbantrail och @sthlmchallenge. Du måste ha en öppen profil för att tävla.
2. Tagga med byggnadens namn, exempelvis #liljevalchs och #sthlmurbantrail.
3. Publicera dina bidrag senast måndag 12 augusti. Du kan tävla med hur många bidrag som helst.

Vinnarna meddelas veckan efter loppet på STHLM Urban Trails Instagram samt Facebook-sida. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Undrar du något angående loppet? Kontakta STHLM Urban Trail’s kansli:
E-mail: [email protected]

Telefon: 08-545 664 40 måndag till fredag kl. 09.00–12.00 och 13.00–16.00
Under tävlingsdagen hittar du vårt informationstält på start- och målområdet.

STHLM Urban Trail arrangeras av Marathongruppen, i samarbete med friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK samt Golazo som är arrangör av de övriga loppen i den internationella Urban Trail serien.

Vi ses!